در مقاله آموزش تندخوانی با کلیات و مجموعه تمرینات افزایش سرعت مطالعه به خوبی آشنا شده‌اید، حال وقت آن است تا در این مقاله یعنی روش صحیح مطالعه و یادگیری با مراحل و روش صحیح مطالعه نیز به خوبی آشنا شوید. مطالعه یا به زبان ساده‌تر جذب اطلاعات و درک و فهم آن همانند تمامی مهارت‌های دیگر نیز دارای یک سری قواعد و ضوابطی است که که فرد طالب باید علاوه بر فراگیری آن قوانین با جدیت هرچه تمام‌تر به تک‌تک آنها متعهدانه عمل نماید.

اجرای کلیه ضوابط بیان شده به شکل پیوسته سلول‌های عصبی ذهن شما را به شکلی تربیت میسازد که آن مهارت و فعالیت را با بازدهی و کارایی به مراتب موثرتری انجام دهد و چنانچه این تکرار و عمل متعهدانه به صورت متداول پیگیری و تکرار شود قدرت و توانمندی آن بی بدیل و مثال نزدنی خواهد بود.

اما پیش از هر چیزی باید بدانیم که روش صحیح مطالعه و یادگیری دارای چه قوانینی است، مراحل دقیق آن کدام است و در نهایت به چند بخش تقسیم بندی می‌شود.

نیاز به ورود به دنیای تندخوانی و مطالعه در سرعت‌های بالا که همان ۵۰۰ کلمه در دقیقه است زمانی میسر می شود که فرد با انجام تمرینات اختصاصی به شکل تخصصی علاوه بر افزایش سرعت مطالعه، منظم‌سازی حرکت چشم‌ها و افزایش وسعت مشاهده از نحوه اصولی پرش چشم‌های خود نیز مطلع باشد.

شما می‌توانید برای دریافت این تمرینات فوق العاده کاربرد پذیر می توانید از مقاله رایگان آموزش تندخوانی در سایت استفاده نمایید. برای این کار واژه آموزش تندخوانی را در سایت جستجو نمایید.

در مرحله سوم وقت آن است تا ما شیوه مطالعه و یادگیری‌مان را از تندخوانی به دقیق خوانی تبدیل نماییم. دقیق خوانی یا همان شیوه مطالعه تجسسی به ما این امکان را میدهد تا با ظرافت و حساسیت بالا به عمق مفاهیم نفوذ پیدا کنیم و به انضمام درک مطلب قوی، ضروری‌ترین مطالب را نیز در حافظه‌مان برای همیشه با بالاترین استانداردهای ممکن ذخیره نماییم.

در مطالعه تجسسی یا دقیق خوانی فرد باید با طرح سوالات و یا ارائه پرسش‌های بنیادین که نحوه ایجاد آن در دوره جامع تندخوانی فرزانگان به صورت کامل آموزش داده شده است شروع به جذب پر استفاده‌ترین مفاهیم کتاب خود نماید.

در دقیقه خوانی نیمکره راست مغز نیز به شکل شگفت‌انگیزی پرورش، بهبود و تقویت می‌گردد چرا که فرایند دقت که یکی از ویژگی‌های نیمکره راست است وظیفه‌اش ثبت جزئیات در لحظه می‌باشد. حال به هر مقداری که این فرایند به شکل صحیح و البته اصولی طبق یک برنامه‌ریزی مدون و منسجم صورت پذیرد کیفیت و تاثیرگذاری این قوه نیز به مراتب افزایش پیدا خواهد کرد.

پرورش دقت و رساندن آن به اوج شکوفایی زمینه‌ساز رشد هوش، پرورش خلاقیت و کسب نبوغ خواهد بود.

مرحله چهارم که لذت و نشاط مطالعاتی نامگذاری شده است زمانی می‌تواند قابلیات و تاثیرات خود را در ذهن مخاطب ایجاد نماید که فرد علاقه‌مند به مطالعه، سه مرحله قبلی را به شکل درست و پیوسته پشت سر گذاشته باشد. به هر میزانی که کیفیت و درستی مراحل قبلی مضاعف‌تر باشد لذت مطالعاتی نیز به اوج خود خواهد رسید.

توصیه می‌شود که طبق مراحل بیان شده عمل نمایید تا علاقه و انگیزه‌تان به مطالعه مجدد افزایش یابد. در این مرحله فرد باید قالب مطالعه و یادگیری خود را از حالت تجسس خونی به خواندن انتقادی یا زیبایی شناختی تغییر دهد.

یادگیری مهارت‌های مطالعه، همواره مفید است و دانش‌آموزان و دانشجویان در شهرهای مختلف فرصت‌های یادگیری متفاوتی دارند. برای مثال برخی کلاس حضوری، برخی نیمه‌حضوری و برخی کلاس آنلاین دارند. بنابراین مسئولیت دانش‌آموزان و دانشجویان سنگین‌تر از قبل است. جدا از دانش‌آموزان و داشنجویان، سایر افراد جامعه نیز باید مدیریت زمان و روش های مطالعه را بیاموزند. ابتدا باید شرایطی را در بدن خود و محیط اطاق به وجود آورید تا بتوانید اطلاعات را به خوبی فرابگیرید. در ادامه این شرایط را مطرح می‌کنیم که خواب شبانه، تغییر محیط مطالعه و گوش دادن به موسیقی ملایم تنها بخشی از آن‌هاست.

مرحله دوم که سرعت نام دارد در حقیقت به تندخوانی اشاره می‌کند. در مرحله دوم پس از آنکه ذهن ما آماده مطالعه با کیفیت و بازدهی به مراتب موثرتری شد وقت آن است تا با استفاده از تندخوانی مطالعه اجمالی و سطحی کتاب را آغاز نماییم. به راحتی میتوان نتیجه گرفت که تندخوانی یک جایگاه ویژه و منحصر به فردی دارد که در سطح دوم قرار می‌گیرد و سطوح بعدی شیوه مطالعاتی دیگر و خاص خود را می‌طلبد.